Medicul Roxana Voica, specialist gastroenterologie, a făcut unele recomandări legate de modul în care românii ar trebui să mănânce în ziua de Paşte. Ea a recomandat consumul de salate şi fibre, dar şi de multă apă.
”Există câteva teorii ale postului. Noi, românii, ţinem post, dar mi-ar plăcea să cred că ţinem post cu fibre, adică cu legume, cu multe fructe şi cu multe cereale şi seminţe şi nucile. Însă noi suntem obişnuiţi să mâncăm în post mulţi carbohidraţi, adică mult orez, cartof, mâncăm şi pâine multă, mai mâncăm şi nişte covrigi şi atunci ne prinde pe stomacul gol, nepregătiţi, facem vârfuri glicemice, ne inflamăm şi apoi poate vine Vinerea Paştelui în care ţinem post negru. Corpul intră într-o stare în care nu înţelege ce i se întâmplă. Iniţial mâncăm puţin în ultima săptămână înainte de Paşti şi ulterior mâncăm din abundenţă”, a declarat Roxana Voica la Medika TV.
Voica a făcut şi…