A deveni vegan nu îți va îmbunătăți sănătatea, sugerează un studiu. Cercetătorii au descoperit că produsele din “carne” artificiala pe bază de plante nu oferă niciun „beneficiu clar” pentru sănătatea inimii. Oamenii care au mâncat “cârnați”, “burgeri” și “carne tocată” artificiale au avut și o tensiune arterială mai proastă decât semenii lor care consumă carne.
Experții au criticat „faima de produs sănătos” din jurul “cărnii” pe bază de plante ca fiind nejustificată și au îndemnat industria alimentară să „reevalueze dezvoltarea următoarei generații de alternative la carne”.
Coautorul studiului, dr. Sumanto Haldar, lector în știința nutriției la Universitatea Bournemouth, a declarat: „În prezent, producerea acestor alternative de carne pe bază de plante implică adesea o cantitate substanțială de procesare, scrie Daily Mail.
„Produsele finite pot fi bogate în sare, grăsimi saturate și aditivi pentru a se…