O nouă etichetă a apărut pe piața produselor românești – DOR, adică De Origine România, în urma unei legi adoptate pe 5 decembrie. Scopul este promovarea alimentelor autohtone, dar punerea etichetei nu este obligatorie – producătorii decid dacă doresc să o utilizeze sau nu. Aceștia trebuie să depună un dosar la Ministerul Agriculturii pentru a obține certificarea pentru a folosi eticheta.
Pentru a primi eticheta DOR, mezelurile trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Materia primă trebuie să provină din România, procesarea trebuie să fie făcută pe teritoriul țării, iar pentru cozonac, trebuie să fie folosite doar ingrediente moldoveneşti.
Primul produs care se va prezenta cu eticheta DOR ar trebui să apară la începutul anului viitor. În ultima perioadă, au apărut mai multe proiecte care vizează etichetarea alimentelor și promovarea produselor autohtone.
În ceea ce privește carnea, a fost propusă o etichetă specială pentru aceasta. De asemenea, există și o etichetă pentru alimentele care conțin făină de gândaci, lăcuste sau greieri.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com