Sarmalele, un fel de mâncare tradițional românesc, constau în foi de varză sau foi de viță de vie umplute cu carne de porc, orez și condimente. Acestea sunt apoi fierte într-un sos bogat de roșii și, de obicei, servite cu mămăligă și smântână. Deși sarmalele în sine pot fi o opțiune relativ sănătoasă, atunci când sunt consumate cu mămăligă și smântână, devin un adevărat festin caloric și bogat în grăsimi.
Iată de ce această combinație este considerată una dintre cele mai nesănătoase alegeri alimentare pe care le putem face în timpul sezonului de sărbători:
Conținut ridicat de calorii: Mămăliga este bogată în carbohidrați, iar smântâna este un produs lactat bogat în grăsimi. Combinate cu sarmalele, care conțin carne de porc, se obține o masă extrem de calorică. Consumul excesiv de calorii poate duce la creșterea în greutate și poate pune presiune asupra inimii și a sistemului cardiovascular.
…