Intrarea Maicii Domnului în Biserică este prăznuită la data de 21 noiembrie și reprezintă prima mare sărbătoare din Postul Crăciunului. Această sărbătoare aduce cu sine numeroase tradiții și superstiții care atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor. În această zi, conform calendarului creștin ortodox, se amintește de momentul când Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.
Sărbătoarea Intrarea Maicii Domnului în Biserică este asociată cu simbolurile luminii, iar tradițiile din această zi, precum aprinderea unei candele în casă sau arderea focului în cămin toată noaptea, au rolul de a aduce norocul și prosperitatea în viața credincioșilor.
De Vovidenie și de Crăciun se spune că cerurile se deschid, iar credincioșii se roagă pentru împlinirea dorințelor lor. Superstițiile spun că vremea din ziua de Ovodenie va indica cum va fi toată iarna, iar în această zi se alungă spiritele rele și se fac previziuni despre vreme.
În cadrul tradițiilor populare, fetele care își caută ursitul merg la fântâna din sat cu o lumânare albă, iar în unele localități se dau de pomană plăcinte cu dovleac și câte o lumânare albă pentru cei care au murit fără lumină.
În această zi, este important să fii altruiști și să ajuți cei sărmani, iar conform tradiției, este bine ca oamenii să nu fie supărați unii pe alții. Intrarea Maicii Domnului este o sărbătoare a Luminii și a Binelui, motiv pentru care credincioșii trebuie să fie curați sufletește și să aducă bucurie în viața celor din jur.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com